september, 2022

18sep10:3012:30Wandeling met gids

more

Evenement details

Nazomer of vroege herfst?

Natuurwandeling over het landgoed

September wordt de herfstmaand genoemd, maar het kan ook nog nazomeren. De bessen zijn gerijpt, vogels doen er zich te goed aan. Veel zomervogels zijn al vertrokken naar het zuiden en uit het noorden komen de wintergasten langzaam weer aan. De bronst is begonnen en ‘s avonds burlen de herten. Als het voldoende heeft geregend, kan je de eerste paddenstoelen tegenkomen. In september kan je in de natuur van alles verwachten.

Tijd: start om 10.30 uur. Duur: ca. 2 uur.

Deelname uitsluitend na registratie op de website: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs (en kinderen) Geldersch Landschap & Kasteelen gratis. Toon uw registratiebewijs en donateurspas bij aanvang aan de boswachter.

Opmerking: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. U wordt dan kort tevoren ingelicht.

Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Routebeschrijving: Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Tijd

(Zondag) 10:30 - 12:30

Go to Top