Brasserie

In de 17e eeuwse kasteeltuinen van Landgoed Staverden ligt Brasserie Staverden.

De, inmiddels prijswinnende, Brasserie bestaat uit twee aaneengeschakelde ruimtes; de Serre en de Orangerie. Daarnaast zijn er twee aangrenzende terrassen. Sinds april 2009 een bijzondere plek om een kop koffie, een lunch, high tea of diner te nuttigen.

Brasserie Staverden is een unieke locatie in Nederland. Onder andere door haar bijzondere ligging midden in de kasteeltuinen van Staverden. Maar ook de inrichting is bijzonder. Het is een combinatie van modern en klassiek. De Brasserie beschikt over twee grote (verwarmde) terrassen; het hoofdterras op de zon en het zogenaamde ‘pauwenterras’ wat aan de voormalige pauwenkooi grenst. Hier kunt u heerlijk genieten van de schitterende tuinen en bosrijke omgeving. Tevens zijn er diverse wandelroutes in de nabije omgeving en u kunt onze eigen moestuin en kruidenkas bezichtigen.

Reserveren
Menu
Recept

Lunch

In de middag kunt u heerlijk à la carte lunchen bij de Brasserie. U kunt onder andere kiezen uit diverse soepen, salades, uitsmijters, een ‘Staverden Lunch’, of luxe belegde broodjes maar ook luxe hapjes of een heerlijke vis of vleesplateau. Komt u met een gezelschap dan kan er een mooi lunchbuffet of een high tea voor u samengesteld worden. Voor meer informatie, bekijk onze menukaart.

Picknicken in de kasteeltuinen

In de zomermaanden  kunt u er ook voor kiezen een picknickmand te bestellen en een heerlijk plekje in onze tuinen op te zoeken om te lunchen.

Deze royaal gevulde mand bestaat uit: rijkelijk belegde sandwiches, diverse hartige maar ook zoete lekkernij uit onze keuken.

De kosten voor deze picknick, exclusief drank, inclusief picknickdeken, bedragen € 15,00 per persoon. LET OP: i.v.m. de huidige hygiëne maatregelen geven we de picknick voorlopig mee in een kartonnen doos. Ook vragen wij u om zelf een kleed mee te brengen. 

Staverden High Tea

Bekend en geliefd is de High Tea van Brasserie Staverden. Het hele jaar door kunt u van woensdag t/m zaterdag genieten van deze High Tea. De high tea, zoals de Engelsen het noemen, is een theeceremonie die bestaat uit diverse luxe belegde broodjes, gevolgd door ‘scones met clotted cream’ en afsluit met een etagère met zoete verwennerij. Dit alles onder het genot van diverse luxe losse theesoorten. Het duurt maximaal 2 uur en kunt u vanaf 2 personen reserveren. We serveren ook een glutenvrije high tea, de meerprijs hiervan is €3,50 p.p.

De kosten bedragen € 24,50 per persoon. Uitsluitend op reservering vooraf (minimaal één dag).

Wenst u meer informatie? Stuur dan een mail naar brasserie@beleefstaverden.nl of bel 085-4864001

WEGENS DE VERSCHERPTE MAATREGELEN KUNNEN WE TOT NADER BERICHT GEEN HIGH TEA’S VERZORGEN BIJ DE BRASSERIE!

Staverden High Wine

Kom genieten van een gezellige, smaakvolle en educatieve wijnproeverij op het terras van Brasserie Staverden. Wij serveren u 4 luxe wijnen met bij elk glas een bijpassend culinair gerechtje van de Chef. Per wijn zullen wij u kort meer vertellen over de afkomst en de wijn en de gekozen wijn-spijs combinatie.
De high wine is te reserveren voor gezelschappen vanaf 10 personen in het voorjaar en de zomer – in de periode mei t/m augustus

Reserveren en prijs: op aanvraag

Meer informatie? via de mail brasserie@beleefstaverden.nl 

Diner

Brasserie Staverden biedt u een dinerkaart met veel seizoensgebonden en pure producten maar ook typische streekgerechten. De kaart heeft een internationaal allure met hints naar zowel de Franse, Spaanse en Italiaanse keuken. Naast het eten van pure producten kunnen de gasten bij Brasserie Staverden beleving aan tafel kunnen verwachten. De ‘catch of the day’ wordt bij u aan tafel gefileerd maar ook de nagerechten worden op een verrassende wijze gepresenteerd. Een beleving voor het oog, de zintuigen en de smaakpapillen.

Heeft u iets te vieren, dan is het tevens mogelijk om een diner op maat te maken. We serveren veelal een walking dinner, onze bourgondische barbecue van de OFYR maar ook een 3 or meerdere gangen diner.

Kortom; er zijn vele mogelijkheden om u en uw gasten een heerlijke culinaire avond te bezorgen bij de Brasserie!

OFYR barbecue

De Brasserie heeft sinds het winnen van de titel “het beste terras van Nederland” iets spectaculairs op het terras; een OFYR barbecue. Een nieuwe manier van buiten koken en grillen. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die meteen dient als efficiënt kookoppervlak. Na twee uur branden op eikenhout is hij klaar voor gebruik. Vanuit het midden komt de warmte, waardoor de kookplaat meerdere kooktemperaturen heeft en de keukenbrigade er diverse gerechten op kan bereiden.

Veelal wordt het gebruikt voor huwelijksdiners, feesten en partijen maar door de vraag van vele gasten serveren we vanaf april t/m september elke zondag diner vanaf de OFYR barbecue. U kunt gewoon a la carte dineren. Kom genieten van de ambiance en heerlijke dinergerechten die erop gekookt worden.

Moestuin en Kas

De Brasserie heeft een eigen kas en moestuin. Hier worden het hele jaar door diverse kruiden, groenten en fruit geteeld door vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Staverden. Vroeg in het voorjaar wordt een teeltplan gemaakt en worden de eerste zaadjes opgekweekt in de kas. In de moestuin groeien diverse kruiden, sla, boontjes, asperges, bieten, aardpeer, courgettes, wortels, uien, pompoenen en bleekselderij en in de kas vindt u diverse druiven, meloenen, verse munt, aubergines, paprika’s en cherrytomaatjes. Iedereen kan gerust een kijkje komen nemen of zich aanmelden als vrijwilliger.

Ons prijswinnend terras

Brasserie Staverden heeft een groot terras met schitterend uitzicht op de kasteeltuin en het park. In de zomer staan er strandstoelen op het grasveld zodat gasten heerlijk kunnen ontspannen en genieten van de omgeving. In de herfst en winterperiode is er altijd een haardvuur te vinden. Sinds het voorjaar van 2013 is er een tweede terras bijgekomen, deel in de voormalige pauwenkooi. Dit zogenaamde “pauwenterras” heeft een grote flexibele overkapping met heaters en beschikt over een eigen bar. Daarmee dus zeer geschikt voor een huwelijksvoltrekking, feest of buitenbarbecue. Het terras is het hele jaar door geopend.

Brasserie Staverden is in juli 2017 bekroond met de titel “Het Beste Terras van Nederland” voor Misset Horeca en in juni 2018 als “Topterras van Nederland” door de ANWB. Voor beide prijzen is alleen een mooi terras niet genoeg, ook de service, kwaliteit en gastvrijheid zijn van groot belang. We zijn samen trots en u bent van harte welkom!

       

Vacatures

Ter versterking van ons enthousiaste team zijn wij op zoek naar collega’s voor de volgende functies:

  • Assistent bedrijfsleider – in opleiding (FT)
  • Zelfstandig werkend kok (FT)
  • Leerling bediening/kok*

Brasserie Staverden biedt goede salaris- en arbeidsvoorwaarden, een informele werksfeer met ruimte voor eigen ontwikkeling en inbreng.
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in dit mooie bedrijf? Twijfel dan niet en stuur je CV naar brasserie@beleefstaverden.nl of bel met 085-4864001

*Wij zijn een gecertificeerd leerbedrijf met leermeesters.