DE BRASSERIE

In de 17e eeuwse kasteeltuinen van Landgoed Staverden ligt Brasserie Staverden.

De, inmiddels prijswinnende, Brasserie bestaat uit twee aaneengeschakelde ruimtes; de Serre en de Orangerie. Daarnaast zijn er twee aangrenzende terrassen. Sinds april 2009 een bijzondere plek om een kop koffie, een lunch, borrel of diner te nuttigen. Ook bent u van harte welkom voor het vieren van uw verjaardag of  huwelijksdag.

Brasserie Staverden is een unieke locatie in Nederland. Onder andere door haar bijzondere ligging midden in de kasteeltuinen van Staverden. Maar ook de inrichting is bijzonder. Het is een combinatie van modern en klassiek. De Brasserie beschikt over twee grote (verwarmde) terrassen; het hoofdterras op de zon en het zogenaamde ‘pauwenterras’ wat aan de voormalige pauwenkooi grenst. Hier kunt u heerlijk genieten van de schitterende tuinen en bosrijke omgeving. Tevens zijn er diverse wandelroutes in de nabije omgeving en u kunt onze eigen moestuin en kruidenkas bezichtigen.

Reserveren
Menu
Recept

Lunch & Borrel

In de middag kunt u heerlijk à la carte lunchen bij de Brasserie. U kunt onder andere kiezen uit de lekkere soep van de dag, salades, een uitsmijter, de befaamde ‘Staverden Lunch’ of een van de luxe belegde (warme) broodjes. Wat later op de middag? Dan hebben we ook diverse lekkere hartige hapjes of luxe plateau’s voor bij de borrel. Komt u met een gezelschap groter dan 10 personen, dan verzorgen we graag een mooie lunch op maat. Voor meer informatie, bekijk onze menukaart of neem contact met ons op.

High Tea

Elke eerste zaterdag van de maand organiseren we een high tea bij de Brasserie! Aanvang is 12.00 – einde: 14.00 uur. Uitsluitend op reservering voorafgaand en vanaf 2 personen te reserveren – 29,50 p.p. ~

Wenst u daarbuiten een high tea te organiseren? Dit kan op aanvraag vanaf 20 personen. Met uitzondering van zondag

Diner

Brasserie Staverden biedt u een dinerkaart met veel seizoensgebonden en pure producten maar ook typische streekgerechten. De kaart heeft een internationaal allure met hints naar zowel de Franse, Spaanse en Italiaanse keuken. Naast het eten van pure producten kunnen de gasten bij Brasserie Staverden beleving aan tafel verwachten. De ‘catch of the day’ wordt bij u aan tafel gefileerd maar ook bij het serveren van een nagerecht kunt u een verrassende presentatie verwachten. Een beleving voor het oog, de zintuigen en de smaakpapillen.

Heeft u iets te vieren? Dan is het mogelijk om een diner op maat te maken voor u. We serveren veelal walking dinners voor gezelschappen maar ook de bourgondische barbecue van onze OFYR BBQ is geliefd. Uiteraard behoort een klassiek diner van 3 (of meerdere) gangen ook tot de mogelijkheid. Bij interesse versturen wij u graag onze brochure met de mogelijkheden! Vraag deze gerust aan.

Kortom; er zijn vele mogelijkheden om u en uw gasten een heerlijke culinaire avond te bezorgen bij Brasserie Staverden!

OFYR barbecue

De Brasserie heeft sinds het winnen van de titel “het beste terras van Nederland” iets spectaculairs op het terras; een OFYR barbecue.

Een nieuwe manier van buiten koken en grillen. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die meteen dient als efficiënt kookoppervlak. Na twee uur branden op eikenhout is hij klaar voor gebruik. Vanuit het midden komt de warmte, waardoor de kookplaat meerdere kooktemperaturen heeft en de keukenbrigade er diverse gerechten op kan bereiden.

Veelal wordt het gebruikt voor huwelijksdiners, feesten en partijen. Ook zijn er thema-avonden terug te vinden op de activiteitenkalender waar uitsluitend diner van de OFYR wordt gekookt.

Moestuin en Kas

De Brasserie heeft een eigen kas en moestuin. Hier worden het hele jaar door diverse kruiden, groenten en fruit geteeld door vrijwilligers van de Stichting Geldersch Landschap. Vroeg in het voorjaar wordt samen met de chef een teeltplan gemaakt en worden de eerste zaadjes opgekweekt in de kas. In de moestuin groeien diverse kruiden, sla, boontjes, asperges, bieten, aardpeer, courgettes, wortels, uien, pompoenen en bleekselderij en in de kas vindt u diverse druiven, meloenen, verse munt, aubergines, paprika’s en cherrytomaatjes. Iedereen kan gerust een kijkje komen nemen of zich aanmelden als vrijwilliger.

Ons prijswinnend terras

Brasserie Staverden heeft een groot terras met schitterend uitzicht op de kasteeltuin en het park. Ons terras is het hele jaar open! In de zomer staan er strandstoelen op het grasveld zodat gasten heerlijk kunnen ontspannen en genieten van de omgeving. In de herfst en winterperiode is er altijd een haardvuur te vinden. Sinds het voorjaar van 2013 is er een tweede terras bijgekomen, deel in de voormalige pauwenkooi. Dit zogenaamde “pauwenterras” heeft een grote flexibele overkapping met heaters en beschikt over een eigen bar. Daarmee dus zeer geschikt voor een huwelijksvoltrekking, feest of buitenbarbecue. Het terras is het hele jaar door geopend.

Brasserie Staverden is in juli 2017 bekroond met de titel “Het Beste Terras van Nederland” voor Misset Horeca en in juni 2018 als “Topterras van Nederland” door de ANWB. Voor beide prijzen is alleen een mooi terras niet genoeg, ook de service, kwaliteit en gastvrijheid zijn van groot belang. We zijn samen trots en u bent van harte welkom!

       

Vacatures

Ter versterking van ons enthousiaste team zijn wij op zoek naar collega’s voor de volgende functies:

  • Chef bediening (FT)
  • Zelfstandig werkend kok (FT)
  • Medewerker bediening (FT/PT)
  • Zelfstandig werkend kok (FT)
  • Leerling bediening/leerling kok*

Brasserie Staverden biedt goede salaris- en arbeidsvoorwaarden, een informele werksfeer met ruimte voor eigen ontwikkeling.
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in dit mooie bedrijf? Stuur je motivatie en CV naar brasserie@beleefstaverden.nl of bel met 085-4864001

*Wij zijn een gecertificeerd leerbedrijf met leermeesters.