juni, 2019

28jun14:0017:00Wandeling naar het 'verbrande bos' in Staverden

more

Evenement details

Bijzondere Planten, landgoed Staverden
Een unieke tocht door een gebied waar normaal gesproken niemand mag komen.

De boswachter organiseert deze bijzondere excursie naar ‘het Verbrande Bos’ van landgoed Staverden en ‘de Leemputten’ van de gemeente Ermelo. Deze kwetsbare terreinen zijn niet vrij toegankelijk. Er groeien zeldzame plantenvegetaties met soorten als ronde en kleine zonnedauw, welriekende nachtorchis, kale jonker en beenbreek. Ook is er kans om zeldzame vlinder- en libellensoorten te zien. Wandelen gaat in een rustig tempo en er is af en toe tijd voor het maken van foto’s. Drinken meenemen wordt aangeraden. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 3 uur.
Deelname: 7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 2,50 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: De tocht voert over onverharde paden en door nat grasland. Waterdichte hoge schoenen of laarzen zijn aan te raden. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Startlocatie: De grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
Informatie: Ronald van Veen, tel. 06-13464513 of Jan Velema, tel. 06-10671723.
Reserveren: via www.glk.nl/activiteiten.

Tijd

(Vrijdag) 14:00 - 17:00

Go to Top