augustus, 2021

01aug14:0016:00Kleine dieren in het bos

more

Evenement details

Een ontdekkingstocht naar de kleine bosbewoners

Speciaal voor kleine èn grote kinderen gaat de boswachter vandaag met jullie op stap in het bos, niet om herten of wilde zwijnen te kijken, maar om kevertjes te zoeken en torretjes, duizendpoten, mieren en ik weet niet wat voor diertjes er nog meer in het bos leven. Trek een stuk schors weg van een dode boom of schuif wat oud blad opzij en je zult ontdekken dat het overal krioelt van het leven. Wat doen ze daar? En waarom zijn het er zo veel? De boswachter legt uit dat alles wat leeft in het bos met elkaar te maken heeft. Heb je een loep? Neem die dan mee. De boswachter heeft er ook een paar.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.

Deelname uitsluitend na registratie op de website www.glk.nl

Bijdrage: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis. Toon uw registratiebewijs en donateurspas bij aanvang aan de boswachter.

Opmerking: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. U wordt dan kort tevoren ingelicht.

Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden

Tijd

(Zondag) 14:00 - 16:00

Go to Top