september, 2022

10sep14:0016:00Historische wandeling

more

Evenement details

Achter gesloten deuren …

Een wandeling langs en in historische gebouwen.

Staverden is de kleinste stad van Nederland en heeft een aantal interessante boerderijen en bijzondere gebouwen die bij het kasteel horen. Denk aan het koetshuis, de oranjerie en een klein kerkje. Tijdens de wandeling over het landgoed vertelt de boswachter over de bewoners uit vervlogen tijden. Ook gaan we een paar gebouwen in waar je normaal niet binnen komt. De boerderijen en woningen worden nog steeds gewoon bewoond en we vragen de deelnemers dan ook gepast respect tijdens de rondleidingen. Deze excursie is minder geschikt voor kinderen onder 10 jaar.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.

Deelname uitsluitend na registratie op de website: € 7,50 p.p., kinderen tot 12 jaar € 2,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 5,00, kinderen tot 12 jaar € 2,50. Toon uw registratiebewijs en donateurspas bij aanvang aan de boswachter (minder geschikt voor kinderen onder 10 jaar).

Opmerking: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers)omstandigheden!

Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Routebeschrijving: Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Tijd

(Zaterdag) 14:00 - 16:00

Go to Top