mei, 2019

22mei14:0016:00Historische gebouwen wandeling met gids

more

Evenement details

Achter Gesloten Deuren, Landgoed Staverden
Een wandeling langs historische gebouwen.

Staverden is de kleinste stad van Nederland en heeft een aantal interessante boerderijen en bijzondere gebouwen die bij het kasteel horen, zoals een koetshuis, oranjerie en een klein kerkje. Tijdens de wandeling over het landgoed vertelt de boswachter over de gebouwen en hun historie. Ook worden een paar gebouwen bezocht, waar je normaal niet binnen komt. De boerderijen en woningen worden nog steeds gewoon bewoond en we vragen de deelnemers dan ook gepast respect tijdens de rondleidingen. In één van de boerderijen krijg je een consumptie. De wandeling is niet geschikt voor kinderen. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 10,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: de excursie is niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar.
Startlocatie: De grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
Informatie: Ronald van Veen, tel. 06-13464513.
Reserveren: via www.glk.nl/activiteiten

Tijd

(Woensdag) 14:00 - 16:00

Go to Top