mei, 2019

25mei10:0015:00Fietstocht rondom landgoed Staverden

more

Evenement details

Fietstocht, Landgoed Staverden
Op de fiets het landgoed Staverden en de omgeving verkennen.

Het landgoed Staverden is ongeveer 750 ha groot. Dat is bijna te groot voor een wandeling, maar met de fiets rij je er makkelijk doorheen en zelfs verder. De fietstocht onder leiding van de boswachter gaat langs verschillende boerderijen en interessante gebouwen op het landgoed. Ook komen we langs de beek en fietsen we over de heide. We stappen misschien even af bij prehistorische grafheuvels en raatakkers of de resten van een Romeins marskamp. Neem zelf een lunchpakketje mee voor onderweg. Zo blijven de kosten beperkt. De fietstocht is niet aanbevolen voor kinderen. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 10:00 uur. Duur: tot ca 15.00 uur.
Deelname:
5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: Neem een lunchpakket mee. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. De excursie is niet aanbevolen voor kinderen onder 12 jaar.
Startlocatie: De grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Routebeschrijving: Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
Informatie: Jan Velema, tel. 06-10671723.
Reserveren: via www.glk.nl/activiteiten

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 15:00

Go to Top