augustus, 2022

20aug10:0015:00Fietstocht rondje Staverden

more

Evenement details

Fietstocht rondje Staverden

Fietstocht over Landgoed Staverden en omgeving

Landgoed Staverden is ongeveer 750 ha groot. Staverden ligt in een beekdal en heeft een boeiende geologische en cultuurhistorische geschiedenis. Tijdens deze fietstocht met de boswachter krijg je hier veel over te horen. Bij de voormalige watermolen is meer dan 700 jaar geleden kasteel Staverden gebouwd en is te midden van de woeste gronden een agrarische nederzetting ontstaan. We fietsen over het landgoed en in de omgeving. We stappen misschien even af bij enkele boerderijen, prehistorische grafheuvels en raatakkers of de resten van een Romeins marskamp. We doen het rustig aan en pauzeren af en toe. Neem zelf een lunchpakketje mee, zo blijven de kosten beperkt. De fietstocht is niet aanbevolen voor kinderen.

Tijd: start 10:00 uur, eind 15:00 uur

Deelname uitsluitend na registratie op de website: € 7,50 p.p., Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 5,00. Toon uw registratiebewijs en donateurspas bij aanvang aan de boswachter.

Opmerking: Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. U wordt dan kort tevoren ingelicht.

Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Routebeschrijving: Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 15:00

Go to Top