juli, 2022

02jul14:0017:00Een bijzondere plantenwandeling

more

Evenement details

Zeldzame planten in het Verbrande bos en de Leemputten

Een unieke tocht door een gebied waar normaal gesproken niemand mag komen.
De boswachter organiseert deze bijzondere excursie naar ‘het Verbrande Bos’ van landgoed Staverden en ‘de Leemputten’ van de gemeente Ermelo. Deze kwetsbare terreinen zijn niet vrij toegankelijk. Er groeien zeldzame plantenvegetaties met soorten als ronde en kleine zonnedauw, welriekende nachtorchis, kale jonker en beenbreek. Ook is er kans om zeldzame vlinder- en libellensoorten te zien. Wandelen gaat in een rustig tempo en er is af en toe tijd voor het maken van foto’s. Let op: het gebied kan erg nat zijn, trek geschikte schoenen of laarzen aan. Niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar.

Tijd: start om 14:00 uur. Duur: ca. 3 uur.

Deelname uitsluitend na registratie op de website: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 5,00. Toon uw registratiebewijs en donateurspas bij aanvang aan de boswachter. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen.

Opmerking: de tocht voert over onverharde en deels natte paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. U wordt dan kort tevoren ingelicht.

Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Routebeschrijving: Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

 

Tijd

(Zaterdag) 14:00 - 17:00

Go to Top