november, 2021

07nov14:0016:00Door de bomen het bos zien

more

Evenement details

Een leerzame boswandeling

Is het je wel eens opgevallen dat elk bos weer een beetje anders is? Dat ligt aan de verschillende soorten bomen, maar ook aan wat er onder groeit. En vooral ook wat je niet ziet: de bodem is wereld op zich. Bomen zijn het meest opvallend, maar ze zijn slechts een deel van het bos. De boswachter laat je zien hoe bomen, kruidachtige planten, dieren, schimmels en bacteriën samen het bos vormen en zorgen voor een gezonde leefomgeving, waarin wij ook leven. Schone lucht, zuurstof en schoon water; we hebben het aan het bos te danken. Een interessante wandeling om zomaar te genieten of ook wat op te steken van de bomen en het bos.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.

Deelname uitsluitend na registratie op de website www.glk.nl

Bijdrage: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis. Toon uw registratiebewijs en donateurspas bij aanvang aan de boswachter.

Opmerking: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. U wordt dan kort tevoren ingelicht.

Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden

Tijd

(Zondag) 14:00 - 16:00

Go to Top